Meniu
Pomicultura
Masini si utilaje agricole

Autentificare

Proiecte europene

Fonduri europene alocate prin masura 1.2.1 - Modernizarea exploatatiilor agricole din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).


Sprijinul financiar se acorda pentru dotarea cu utilaje si echipamente specifice agriculturii ecologice, pentru construirea, modernizarea, adaptarea constructiilor agricole la standardele comunitare precum si pentru mica procesare din ferma.


De asemenea, sprijinul financiar prin Schema Competitiva de Granturi (SCG) se aloca prin sub-componenta a proiectului 'Modernizarea Sistemului de Informare si Cunoastere in Agricultura (MAKIS).


'Granturile sunt dedicate proiectelor de cercetare aplicativa si extensie cu prioritate pentru cercetarea aplicativa. Valoarea SCG se ridica la 8 milioane euro si se deruleaza pana in 2010'.


În perioada 21 septembrie - 30 noiembrie a.c. se desfasoara cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” pentru acordarea fondurilor nerambursabile în cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013.


Fondurile disponibile pentru Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” sunt de 55.000.000 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 112 este de 25.000 Euro/exploatatie. 


Solicitantul de finantare trebuie sa îndeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent acestei masuri. 


Termenul limita de depunere pentru aceasta sesiune de cereri de proiecte este 30 noiembrie 2009, ora 12.00.